Over ons

Het team van de FamilieXpeditie bestaat uit  4 professionals met ieder meer dan 10-jaar ervaring in het werken met en voor hoogbegaafden en hun gezinnen. Allen hebben de ECHA opleiding tot Specialist in Gifted Education gevolgd via het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek van de Radboud Universiteit.

Vanuit de Bonaire Institute Giftedness (BIG) Foundation is Adnan Hassan de initiatiefnemer van het programma op Bonaire. Zijn ervaring als special adviser van de Wereld Bank is hierbij van grote waarde.

In het FamilieXpeditie team is een grote variatie aan expertise gebundeld. Samen ervaren we de kracht van elkaar aanvullende en versterkende kennis en ervaring.

Wij stellen ons hier aan u voor.

Marijke Schekkerman is eigenaar van De Begaafden Wijzer en oprichter van stichting PRET in Weesp, een hobbyclub programmeren, robotica en technologie. Ze richt zich vooral op de professionalisering van leerkrachten, en IB-ers met betrekking van onderwijsaanpassingen voor (hoog)begaafde kinderen.

Marijke is gecertificeerd begeleider vanuit Peers for Parents, Positive Discipline Nederland en ACT4kids.

Marijke is gespecialiseerd in onderzoekend ontwikkelen van werk- en leervaardigheden.
De Begaafdenwijzer

Astrid Loontjens is eigenaar van iXi-je en HB-leerkracht in het basisonderwijs. Ze is gecertificieerd trainer van Braingym en van Snel leren = leuk leren. Dagelijks begeleidt ze (hoog)begaafde leerlingen vanuit diverse plusklassen en vanuit iXi-je biedt ze een gevarieerd naschools aanbod aan.

Ze is gespecialiseerd in het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling.
ixi-je

Astrid is ontwikkelaar en trainer van Begaafdheid op je bord.

Marieke van der Zee is eigenaar van Buro Mare en schrijver van het succesvolle ebook en de blogs van “Help! Mijn kind is hoogbegaafd”. Marieke is opgeleid tot psycholoog, counselor en gecertificeerd oudertrainer en SMPG – facilitator van ouderbegeleidingsgroepen. Ze heeft honderden ouders van hoogbegaafde kinderen getraind en gecoacht om hun balans te hervinden. Daarnaast coacht ze volwassenen om hun eigen weg te vinden in het leven die beter past en waarbij ze zich gelukkig voelen.

Marieke is gespecialiseerd in non-conventionele manieren van opvoeden die goed aansluiten bij de aard van hoogbegaafde kinderen. Zij is gecertificeerd via Peers for Parents, Positive Discipline Nederland en geaccrediteerd ACT-therapeut.
Buro Mare

Anita Wuestman is eigenaar van Hoog-begaafd.nl en oprichter van Stichting Squibs, een Gifted Youth Peer Community. Zij ontving de Mensa Onderwijs Award 2015 voor haar bijdrage aan het realiseren van een uitnodigende en uitdagende leeromgeving.  Anita is begeleider van plusgroepen in het Primair Onderwijs. Daarnaast wordt tijd besteed aan het ontwikkelen van verrijkingsmaterialen, verzorgen van trainingen en individuele begeleiding.
Daarnaast is zij geaccrediteerd  SMPG – facilitator van ouderbegeleidingsgroepen, Positive Discipline Nederland en ACT4kids.
Hoog-begaafdheid.nl

Adnan Hassan

Adnan is de oprichter van Bonaire Institute for the Gifted (BIG Foundation).
Zijn expertise vanuit zijn rol als special advisor World Bank zet hij in om kansen te bieden voor talentvolle leerlingen op Bonaire en opvoeders, begeleiders en leraren te professionaliseren.